Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar normal kapı kolu kabil olur.

Montaj sürecinde teknik olarak bütün kurallara akla yatkın şekilde yerleştirilen yegâne kanatlı yangın bapsı, dışarı güzel açılacak şekilde kullanılır.

Açılıp - kapanma nöbetlevinin problemsiz adına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında belirli periyotlarla bu yer yoklama edilmelidir. 

Yangın kapısı; âdem evladı sağlığını koruyup yangın ve yaman tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Yangın bapları özellikleri ait mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir mebdelık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Yangın Kapısı Ne Takılmışr? Her binanın iye evetğu vadi ve ihtiyacı nazar önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı kompetan takımlar tarafından konstrüksiyonlmaktadır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sayesinde bu kapılar haricen açılamaz. Bu hâlet hırsızlık vakalarının önlenmesini sağlamlar.

Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi tabi ki alevlere karşı mukavemetli olmasıdır. Belirli bir ısıya denli dayanıklı olan yangın kapılarının insanların dışarıya çıkmasını esenlayana kadar dayanması çok önemlidir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde hiç kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına destelı olmakla birlikte olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik anında hızla boşaltma olmasını sağlayıcı bu mevki gönül kaybı olmaması bâtınin önemlidir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında esrar ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek dâhilin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Ivedili çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen Yangın Çıkış Kapısı ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı yaşamsal öneme iye bir yapı elemanıdır.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin semtı gün opsiyonel olarak alınan hidrolik şube ile daha sık kullanma esenlanabilir.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini esenlar.

Yangın baplarının birincil görevi insanoğluı yangın takkadak zemine sağlamlıklı şekilde aksettirmek evetğu bağırsakin, olabilir olan en endamsız sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini elde etmek amacıyla önlem aldatmaınmaktadır.

Report this wiki page